КБС розглядає питання про необхідність створення бази даних про несумлінних позичальників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КБС розглядає питання про необхідність створення бази даних про несумлінних позичальників

59
Президент Асоціації «Київський Банківський Союз», народний депутат України Леонід Черновецький звернувся до банок України з пропозицією висловити свою думку про необхідність створення загальбанківської бази даних про несумлінних позичальників. При цьому, він підкреслив, що КБС не претендує на повне охоплення всіх позичальників і кожен банк буде на свій розсуд відбирати тих, про кого він захоче надати інформацію в базу даних.
Крім того, Леонід Черновецький призвав керівників банків обговорити перелік необхідних і достатніх даних, що повинні фігурувати в довідці на несумлінного позичальника, найбільш зручне програмне забезпечення для такого проекту.
«Я глибоко стурбований тим, - говорить Леонід Черновецький, - що банки України все частіше зіштовхуються з несумлінними позичальниками, злочинцями, що беруть кредити в банківських установах навіть не збираючись їх повертати. Один із способів мінімізації збитків банків від таких злочинів у всіх розвитих державах є загальні бази даних, у яких кожен банк фіксує дані про несумлінних позичальників, а перед видачею кредиту перевіряє, чи не фігурують реквізити клієнта, що бажає взяти кредит, у цій базі даних. Я вважаю, що створення подібної бази в Україні на основі сучасних інформаційних технологій дозволить значно знизити кредитні ризики банків. Сам факт існування такого інформаційного співробітництва банківських установ уже здатний віджахнути багатьох злочинців».
За матеріалами: КБС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас