Індекси в США впали в четвер через зниження продажів житла, ф'ючерси в "плюсі" у п'ятницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США впали в четвер через зниження продажів житла, ф'ючерси в "плюсі" у п'ятницю

Фондовий ринок
81
Фондові індекси США впали за підсумками торгів у четвер через зниження продажів житла в країні та скорочення деяких екстрених програм кредитування Федеральної резервної системи (ФРС), повідомило агентство Bloomberg.
Нафта подешевшала до мінімуму за місяць на тлі зміцнення курсу долара, US Treasuries ідуть на підвищення.
Разом з тим торги на ф'ючерсному ринку в п'ятницю говорять про збереження інвесторського оптимізму: грудневий контракт на Dow Jones Industrial Average до 8:41 МСК піднявся на 0,19%, а на Standard & Poor's 500 - на 0,25%.
Акції Alcoa, General Electric і Caterpillar подешевшали більш ніж на 2,4% на новинах про скорочення угод на вторинному ринку житла. Папери компанії D.R.Horton Inc. очолили падіння в будівельному секторі. Котирування акцій банків, у тому числі Bank of America і Citi, знизилися через скорочення програм кредитування американського ЦБ, підіндекс фінкомпаній у рамках S&P 500 втратив 1,8%.
Продажі будинків на вторинному ринку житла в США в серпні несподівано знизилися на 2,7% - до 5,1 млн будинків у річному вирахуванні, повідомила Національна асоціація ріелтерів. У попередньому місяці показник становив 5,24 млн будинків.
Аналітики очікували збільшення на 2,1% - до 5,35 млн.
"Дані про ринок житла виявилися такими, що розчаровують, і інвестори будуть шукати ознаки того, що ФРС дещо скорочує заходи стимулювання, - відзначив представник Security Global Invetors Марк Бронзо. - Ринок акцій утомився, тому розпродаж, імовірно, триватиме до кінця кварталу".
ФРС США мотивувала рішення щодо скорочення деяких програм кредитування, уведених нею в екстреному порядку в умовах кризи, "поліпшенням, що триває" ситуації на фінансових ринках.
Зокрема, американський ЦБ скоротить обсяг коштів, які будуть пропонуватися банкам на чергових аукціонах у рамках програми короткострокового фінансування (term auction facility, TAF) у жовтні, а потім у листопаді та грудні. ФРС також скоротить у жовтні обсяг кредитування облігаціями (term securities lending facility, TSLF).
У перші хвилини торгів у четвер індекси піднялися на несподівано позитивних даних про скорочення кількості заявок на допомогу з безробіття минулого тижня.
"Все вже не так погано, як було, але очевидно, що мине чимало часу, перш ніж економіка буде зростати", - упевнений головний інвестиційний директор Philadelphia Trust Co. Річард Сайчел.
Підіндекс будівельних компаній S&P 500 опустився на 2,2%, ріелтерів - на 3,6%. Акції Lennar подешевшали на 4,5%.
Ринкова капіталізація Bank of America скоротилася на 3%, Citi - на 2%.
Ціна акцій найбільшої мережі магазинів меблів для дому Bed Bath & Beyond Inc. упала на 3,3%. Компанія прогнозує річний прибуток на акцію в розмірі $1,79, аналітики раніше очікували, що показник досягне $1,80 на акцію.
Папери розробника відеоігор Electronic Arts Inc. втратили в ціні 2,7% після підйому на 7,1% у середу, викликаного чутками про можливу купівлю компанії корпорацією Microsoft. Однак у четвер Microsoft спростувала ці чутки.
Акції сировинних компаній подешевшали в середньому на 2%, енергетичних - на 1,3%.
Вартість золота впала на максимум за 2 місяці на тлі зміцнення курсу долара, ціни на мідь опустилися до мінімуму за місяць. Листопадовий ф'ючерс на нафту WTI знизився на $3,06 - до $65,91 за барель за підсумками торгів на NYMEX у четвер.
Вартість паперів найбільшого виробника алюмінію в США Alcoa упала на 4,5%. Freeport-McMoRan copper & Gold Inc. втратила 4,2% капіталізації. Котирування акцій металургійної компанії AK Steel обвалилися на 7%.
Індекс Dow Jones Industrial Average упав у четвер на 41,11 пункту (0,42%) - до 9707,44 пункту.
Standard & Poor's 500 втратив за день 10,09 пункту (0,95%), склавши 1050,78 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite знизилося на 23,81 пункту (1,12%) - до 2107,61 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас