Moody's може бути вилучена зі списку прийнятних рейтингових організацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's може бути вилучена зі списку прийнятних рейтингових організацій

915
Посадова особа в нью-йоркському департаменті страхування заявила в інтерв'ю Reuters, що страхові регулятори зі всієї країни на засіданні в кінці цього тижня, як очікується, обговорять питання вилучення рейтингового агентства Moody's Investors Service з так званого списку прийнятних рейтингових організацій (acceptable rating organizations - ARO).
Хемптон Файнер, заступник керівника департаменту страхування штату Нью-Йорк, сказав, що занепокоєння щодо Moody's виникло після того, як агентство відхилило запрошення взяти участь в регуляторських слуханнях в четвер, де її представники мали бути допитані з приводу процесів формування рейтингів, особливо на тлі фінансової кризи.
"Якщо ми відчуємо, що ми не можемо отримати відповіді на наші запитання, то нам потрібно подумати, чи варто зберігати Moody's в списку ARO", - заявив Файнер. Він додав, що Moody's була готова до співпраці у відповідях на більшість, але не на всі запитання спеціальної анкети, складеної регуляторами раніше в цьому році. Файнер був здивований відмовою компанії взяти участь у слуханнях.
Національна асоціація керівників страхових управлінь (National Association of Insurance Commissioners - NAIC), яка представляє інтереси місцевих регуляторів у сфері фінансового страхування, хоче зменшити свою залежність від оцінок рейтингових фірм, згідно з докладом, опублікованим у березні. Група також провела обговорення з приводу того, щоб запустити свою власну систему присвоєння кредитних рейтингів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас