Український ринок акцій закрив перший тиждень осені корекцією вниз на негативному імпульсі від США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій закрив перший тиждень осені корекцією вниз на негативному імпульсі від США

Фондовий ринок
126
Українські фондові індекси завершили перший тиждень вересня в "мінусі", негативно відреагувавши на статистику з безробіття в США: індекс "Української біржі" у п'ятницю показав помірне зниження на 0,45% - до 1156,19 пункту, індекс фондової біржі "ПФТС" - на 0,99%, до 459,25 пункту.
"Дані з американського ринку праці виявилися гіршими за прогнози (9,7% при прогнозі 9,5%), що викликало падіння в останні години торгів на українських майданчиках", - повідомив стратег інвесткомпанії Astrum Investment Management Костянтин Литвин.
Крім того, учасники ринку відзначили погіршення внутрішнього новинного тла в міру девальвації української гривні на міжбанківському валютному ринку.
"Курсова нестабільність знижує апетит інвесторів до ризикових активів, номінованих у гривні. Тому знецінювання національної валюти може служити причиною "слабкості" українського фондового ринку навіть при зростанні європейських фондових майданчиків", - вважає аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин.
Як відзначив брокер інвесткомпанії "Альтана Капітал" Євген Пшеничкін, на українських біржах у п'ятницю була відсутня єдина динаміка руху котирувань провідних "фішок": індекс "Української біржі" рухався в межах вузького діапазону 1156-1166 пунктів, показавши численні корекції в обидва боки.
На тлі сформованої невизначеності в настроях інвесторів у п'ятницю вітчизняний ринок пішов у бічний тренд, що супроводжувалося низькими обсягами торгів і відсутністю яскраво виражених лідерів зростання і падіння.
Основний тиск на фондові індикатори зробили акції банківського сектора (Укрсоцбанку і Райффайзен Банку Аваль), а також "Азовсталі" і "Укрнафти". Незначне зростання продемонстрували папери "другого ешелону" - "Луганськтепловозу", Сумського НВО ім. Фрунзе.
За прогнозами інвестконсультанта "Драгон Капітал" В'ячеслава Орлюка, закриття американських фондових майданчиків у п'ятницю в "червоній зоні" обумовить відкриття українського ринку "гепом" донизу у понеділок. За його припущеннями, другий тиждень вересня для українського фондового ринку пройде в стані невизначеності, без загального тренду, а рух котирувань буде різноспрямованим.
На "Українській біржі" у п'ятницю зниження цін торкнулося в основному ліквідні папери: акції Укрсоцбанку подешевшали на 1,53%, Райффайзен Банку Аваль - на 1,07%, "Азовсталі" - на 0,69%, "Укрнафти" - на 0,6%. На відміну від ліквідних паперів "другий ешелон" показав позитивну динаміку: акції "Луганськтепловозу" зросли на 10,58%, Сумського НВО ім. Фрунзе - на 1,31%.
На "Українській біржі" у п'ятницю укладено 394 угоди на суму 9,8 млн грн.
За даними "Альтана Капітал", фондова біржа "ПФТС" у п'ятницю працювала лише першу половину торговельної сесії. Торги в другій половині дня у зв'язку з непередбаченою ситуацією, що виникла на біржі, були припинені й до кінця дня так і не відновилися.
На ринку "котирувань" ПФТС у п'ятницю подешевшали акції "Укрсоцбанку" - на 21,86%, "Укрнафти" - на 1,23%, "Райффайзен Банку Аваль" - на 0,88%. Підросли акції Алчевського меткомбінату - на 0,67%.
Усього на "ринку котирувань" ПФТС у цей день було укладено 50 угод на суму 2,262 млн грн.
На "ринку заявок" ПФТС угод у цей день не було.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас