Денисова констатує неможливість підвищення соціальних стандартів до запропонованого ПР рівня через недостатність доходів держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Денисова констатує неможливість підвищення соціальних стандартів до запропонованого ПР рівня через недостатність доходів держбюджету

Казна та Політика
305
Міністр праці та соціальної політики Людмила Денисова констатує неможливість прийняття внесеного Партією регіонів законопроекту про підвищення соціальних стандартів у зв'язку з недостатністю доходів державного бюджету на 2009 рік.
Про це вона сказала на прес-конференції.
"Цей законопроект не передбачає доходів, які забезпечували б ці видатки, які потрібно збільшити з держбюджету на 46 млрд. гривень", - сказала вона.
Вона також відзначила, що даний законопроект передбачає дохідну частину держбюджету в розмірі 3,6 млрд. гривень, а видаткову - у розмірі 15,1 млрд. гривень.
При цьому вона відзначила, що доходи для збільшення соцгарантій планувалося одержати за рахунок продажу квот на викид парникових газів, у той час як Україна вже продала ці квоти і буде використовувати ці кошти на енергозбереження.
Денисова також відзначила, що уряд і фракція Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді підтримують заходи щодо підвищення соціального захисту населення, але лише в тому випадку, якщо вони обґрунтовані економічно.
Як повідомляло агентство, Верховна Рада відмовилася підвищити прожитковий мінімум для основних соціальних і демографічних груп населення з нинішніх 626 гривень/місяць до 808 гривень/місяць (на 182 гривні) з 1 липня і до 848 гривень/місяць (на 222 гривні) - з 1 жовтня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас