Мінпраці: Щоб збільшити мінімальну зарплату працівникам держсфери в 2009 р., необхідно додатково 27 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпраці: Щоб збільшити мінімальну зарплату працівникам держсфери в 2009 р., необхідно додатково 27 млрд грн

Казна та Політика
257
За підрахунками Міністерства праці та соціальної політики України, щоб збільшити мінімальну заробітну плату працівникам державної сфери в 2009 р., необхідно збільшити видатки Державного бюджету на 27 млрд. грн., а не на 8 млрд. грн., як пропонують у Партії регіонів. Про це повідомила міністр праці та соціальної політики Людмила Денисова.
За її словами, згідно із законопроектом, який пропонують у Партії регіонів щодо підвищення рівня соціальних гарантій, для забезпечення підвищення пенсій необхідно збільшити видатки Пенсійного фонду на 7 млрд. грн. Міністр також відзначила, що підвищити рівень мінімальної заробітної плати без збільшення інфляції на сьогодні неможливо.
"Тому я пропоную роботодавцям для початку заплатити по зарплатних боргах, які в них є перед працівниками. А це більше 1 млрд. грн.", - говорить міністр. Л.Денисова відзначила, що роботодавці виступають проти підвищення мінімальних заробітних плат і мінімального прожиткового мінімуму, оскільки це підвищить собівартість української продукції на 40-50% і зробить її неконкурентоспроможною.
Як повідомлялося, 1 вересня на засіданні Верховна Рада відмовилася прийняти в другому читанні й у цілому законопроект, ініційований Партією регіонів, про внесення змін у Державний бюджет на 2009 рік (про підвищення розміру прожиткового мінімуму і розміру мінімальної заробітної плати).
Відповідно до законопроекту, пропонувалося затвердити прожитковий мінімум з 1 липня в розмірі 808 грн., а з 1 жовтня – 848 грн.
При цьому розмір мінімальної заробітної плати з 1 липня повинен був скласти 825 грн., з 1 жовтня – 864 грн., з 1 грудня – 900 грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас