Тимошенко заявляє, що домовилась з Путіним про оплату Україною тільки тих обсягів російського газу, які вона споживає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко заявляє, що домовилась з Путіним про оплату Україною тільки тих обсягів російського газу, які вона споживає

Енергетика
315
Україна буде оплачувати стільки російського газу, скільки споживає, заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко у вівторок у Сопоті за підсумками переговорів із главою уряду РФ Володимиром Путіним.
"Сьогодні ми разом з Володимиром Володимировичем обговорили питання споживання російського газу Україною, і позиція прем'єр-міністра РФ (полягає в тому), що скільки Україна споживає газу, стільки буде й оплачувати", - заявила Ю.Тимошенко.
У свою чергу В.Путін підкреслив, що нинішні умови світової кризи повинні бути враховані й у взаємних розрахунках і постачаннях.
"Домовилися про те, що я зі свого боку, а моя колега - зі свого дамо вказівку учасникам економічної діяльності господарюючим суб'єктам для того, щоб вони ці обставини враховували", - сказав В.Путін.
Він відзначив, що в Росії розуміють, "що українська економіка споживає сьогодні стільки енергоресурсів, скільки їй потрібно". "Ми будемо виходити із цього", - сказав В.Путін.
За його словами, про деталі в даній сфері повинні будуть домовлятися господарюючі суб'єкти. При цьому прем'єр-міністр висловив надію, що так воно й буде. "Ми вважаємо, що обмежуватися питаннями енергетики було б неправильним, будемо готувати зараз зустріч економічного комітету", - сказав В.Путін, нагадавши, що Ю.Тимошенко запросила російську делегацію в жовтні приїхати в Харків.
"До цього часу ми підготуємося ґрунтовно, будемо говорити про диверсифікованість наших зв'язків по дуже багатьох напрямках - ви знаєте, рівень кооперації між російськими та українськими підприємствами дуже часто такий, що один без одного ці підприємства просто встануть, це в тому числі стосується і літакобудування", - сказав В.Путін.
Він відзначив гарні перспективи в даній сфері, додавши, що російська сторона "трошки скоригувала" свою позицію, зокрема, щодо співробітництва в проекті Ан-70.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас