Британський ринок комерційної нерухомості відновиться через 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський ринок комерційної нерухомості відновиться через 5 років

Нерухомість
262
Ринок комерційної нерухомості Великобританії вийде із кризи не раніше, ніж через п'ять років. Про це The Daily Telegraph пише з посиланням на експертів компанії BNP Paribas Real Estate.
За даними компанії, вартість британських офісних, торговельних і складських приміщень за два роки знизилася в середньому на 45 відсотків. Ставки оренди також суттєво впали.
Останнім часом на ринку відзначена активність інвесторів, які купують комерційні об'єкти, що подешевшали. Разом з тим, попит як і раніше залишається на низькому рівні, що перешкодить швидкому відновленню ринку.
На думку експертів, найбільш повільними темпами буде виходити із кризи офісний ринок. BNP Paribas Real Estate прогнозує, що продажна вартість офісних приміщень із грудня 2009 року по грудень 2014 року збільшиться на 13,7 відсотка. Орендні ставки в 2009-2010 роках упадуть ще на 25 відсотків. При цьому навіть до моменту відновлення ринку рівень ставок буде однаково нижчим на 1,2 відсотка від рівня грудня 2009 року.
Вартість об'єктів у всіх секторах із грудня поточного року по грудень 2014 року виросте на 31,5 відсотка, орендні ставки за цей же період піднімуться лише на 10,6 відсотка (в 2009 році зниження складе 12,1 відсотка).
Раніше компанія Jones Lang Lasalle повідомляла, що в другому кварталі 2009 року частка закордонних інвестицій у європейську комерційну нерухомість виросла до 52 відсотків (у першому кварталі - 27 відсотків). При цьому експерти відзначали, що у Великобританії зростання було одним із найменш значних серед європейських країн.
За даними консалтингової компанії Cushman&Wakefield, обсяг інвестицій у комерційну нерухомість Лондона в другому кварталі 2009 року виріс уперше за два роки.
За квітень-червень обсяг угод з купівлі комерційних об'єктів у центральних районах Лондона склав 1,433 мільярда фунтів стерлінгів, що на 110 відсотків більше від показника першого кварталу - 679 мільйонів фунтів. Настільки значний приріст інвестицій в основному був забезпечений закордонними інвесторами з Німеччини, Франції та Італії.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас