Мінфін прогнозує складні переговори з МВФ відносно виділення Україні четвертого траншу кредиту stand by — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін прогнозує складні переговори з МВФ відносно виділення Україні четвертого траншу кредиту stand by

Казна та Політика
318
Міністерство фінансів прогнозує складні переговори з Міжнародним валютним фондом щодо виділення Україні четвертого траншу кредиту stand by. Про це на брифінгу повідомив заступник міністра фінансів Валерій Альошин.
"Раніше ми проводили з фондом складні, але успішні переговори. Зараз буде трохи складніше. Необхідно коректувати (макроекономічні) показники 2009 року", - сказав він.
За словами Альошина, такий перегляд є однією з умов одержання Україною четвертого траншу кредиту stand by.
Зокрема, коректуванню може підлягати показник держборгу.
Заступник міністра додав, що зараз експерти МВФ, що прибули в Україну для обговорення підготовки проекту держбюджету-2010, ведуть переговори з фахівцями Мінфіну щодо бюджетних питань.
Як повідомляло агентство, 28 липня Рада директорів МВФ схвалила виділення Україні третього траншу кредиту stand by на суму 3,3 млрд. доларів.
Таким чином, загальний обсяг перших трьох траншів кредитних коштів, залучених Україною від МВФ, склав 7 млрд. СПЗ або понад 10,5 млрд. доларів.
Україна погодила з Міжнародним валютним фондом зростання внутрішнього валового продукту 3%, інфляцію 9,7%, дефіцит державного бюджету 3,98%.
Раніше представник МВФ в Україні Макс Альєр допускав надання Україні кредитів на суму понад передбачені в програмі stand by 16,5 млрд. доларів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас