Путін: Нафта і газ з Росії в Польщу будуть надходити безперебійно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Нафта і газ з Росії в Польщу будуть надходити безперебійно

Енергетика
155
Росія зобов'язується забезпечувати безперебійне постачання Польщі нафтою і газом, заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін на прес-конференції після переговорів з польським колегою Дональдом Туском.
"Росія завжди в повному обсязі забезпечувала Польщу енергоносіями і готова робити це в майбутньому. Ніяких сумнівів у цьому бути не повинно", - підкреслив В.Путін.
Тим часом В.Путін нагадав, що частину газу Польща закуповувала через спільну російсько-українську компанію RosUkrEnergo. "З ініціативи українського уряду ця компанія вилучена з ринку", - сказав російський прем'єр. "2 млрд кубічних метрів газу, які Польща купувала в даної компанії і яка сьогодні не працює, Росія готова заповнити", - підкреслив В.Путін.
Разом з тим він відзначив, що з ініціативи польської сторони в міжурядовій угоді був зазначений ліміт, який "Газпром" поставляв на польський ринок.
"Якщо польські колеги хочуть його (ліміт) збільшити, необхідно змінити міжурядову угоду. Це технічні питання і ніяких проблем тут нема", - заявив В.Путін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас