Ющенко розраховує на завершення видачі актів власності на землю до 2010 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко розраховує на завершення видачі актів власності на землю до 2010

Казна та Політика
656
Президент Віктор Ющенко розраховує, що Кабінет Міністрів забезпечить завершення видачі актів права власності на землю до 2010 року. Про це він сказав виступаючи перед студентами Національного університету біоресурсів і природокористування.
"Хотілося б, щоб цього року уряд все-таки завершив видачу державних актів на землю як по землях пайових, так і по присадибних ділянках усім громадянам України", - сказав він.
Ющенко відзначив, що для того, щоб українське село могло розвиватися, необхідно завершити закріплення права власності на землю за фермерами, а також забезпечити вільний рух землі.
На його думку, основними пріоритетами розвитку аграрного сектору повинно бути забезпечення функціонування вільного ринку землі, впровадження сучасних технологій, а також залучення інвестицій.
Як повідомляло агентство, Кабмін рекомендує сільським, селищним і міським радам проводити позачергові сесії для передачі у власність земельних ділянок громадянам, які одержали землю в користування, але рішення про безкоштовну передачу її у власність прийнято не було.
Кабмін має намір спростити видачу актів на землю.
Кабінет Міністрів виділив Державному комітету із земельних ресурсів 5,954 млрд. гривень із нерозподілених коштів стабілізаційного фонду державного бюджету для безкоштовної видачі фізичним особам-резидентам державних актів на право власності на землю.
Усього в Україні більше 60 млн. га земель, у тому числі 41,8 млн. га становлять сільськогосподарські землі, з них оранка - 33 млн. га.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас