НФПУ: Суд визнав протиправною постанову НКРЕ про підвищення роздрібних цін на газ для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НФПУ: Суд визнав протиправною постанову НКРЕ про підвищення роздрібних цін на газ для населення

Енергетика
484
Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправною постанову Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) про підвищення роздрібних цін на газ для населення.
Відповідне судове рішення прийнято 31 серпня 2009 р. після позову Національного форуму профспілок України (НФПУ), у якому була оскаржена постанова НКРЕ №811 "Про затвердження роздрібних цін на природний газ, який використовується для потреб населення" від 9 липня цього року, повідомили в Національному форумі профспілок. У НФПУ нагадують, що відповідно до постанови №811, ціни на газ для населення з вересня повинні були вирости на 20%, а з 1 січня 2010 року – рости на 20% щокварталу.
За словами голови Національного форуму профспілок Мирослава Якібчука, постанова про підвищення ціни на газ порушує важливий конституційний принцип, відповідно до якого не допускається прийняття рішень, які б погіршували соціальний стан людей.
"Ми принципово ставимося до таких порушень і будемо протистояти їм усіма законними методами, – заявив М.Якібчук. - На противагу неефективним діям політиків, судова перемога Національного форуму профспілок збереже в середньому до 70 грн. у щомісячному бюджеті кожної української сім'ї". Як повідомлялося, підвищення ціни на газ для населення з 1 вересня 2009 року було погоджено Україною з Міжнародним валютним фондом і відповідний пункт був внесений у відкоректовану в липні програму співробітництва України і МВФ. Однак 25 серпня прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що в 2009 році ціна на газ для населення підвищуватися не буде.
26 серпня міністр палива та енергетики Юрій Продан заявив, що підвищення ціни на газ для населення з 1 вересня ц.р. може не відбутися, оскільки це питання не погоджене із профспілками. При цьому він відзначив, що профспілки на сьогоднішній день не підтримують підвищення ціни на газ для населення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас