Кудрін розповів про економічні перспективи Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін розповів про економічні перспективи Росії

533
Віце-прем'єр - міністр фінансів Росії Олексій Кудрін провів зустріч із журналістами, під час якої розповів про прийдешні економічні перспективи. На думку Кудріна, державне фінансування на даний момент цілком достатнє і збільшувати його нема рації.
"Не можна збільшувати державне фінансування економіки, тому що це буде відбуватися за рахунок збільшення дефіциту бюджету і за рахунок використання резервів", що порівняно з додатковою емісією грошей, сказав він, відзначивши, що "це може відновити проблеми з інфляцією і зростанням процентних ставок, а ми навпаки прагнемо знизити ставки".
Оцінюючи нинішню ситуацію в економіці, О.Кудрін відмітив, "що ми поки ще не вийшли із кризи", але вже почали виходити.
За його словами середньорічна ціна на нафту марки Urals в 2009 році складе 57 доларів за барель (при тому, що раніше прогнозувалося 54 долара за барель), в 2010 році - 58 доларів за барель. В 2011 році ціна на нафту складе 59 доларів за барель (раніше прогнозувалося 56 доларів за барель), в 2012 році - 60 доларів за барель (за прогнозами - 57 доларів за барель).
Також Кудрін розповів, що Мінекономрозвитку РФ поліпшило прогноз зростання ВВП на 2010 рік, однак не уточнив, на скільки саме змінений прогноз. Раніше Мінекономрозвитку прогнозувало зростання ВВП в 2010 році на рівні 1% (за помірковано оптимістичним варіантом розвитку економіки).
При цьому доходи федерального бюджету РФ на 2010 рік будуть збільшені в порівнянні із запланованими раніше 6,6 трильйона рублів: "Доходи будуть збільшуватися, а зараз ми працюємо над прогнозом (прогноз соціально-економічного розвитку Росії до 2012 року, підготовлений Мінекономрозвитку). Зараз будемо рахувати доходи", - сказав Кудрін.
За його словами, поки рано говорити про точні параметри зміни доходів бюджету-2010. Не уточнив голова Мінфіну і розмір дефіциту бюджету на наступний рік.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас