НБУ посилив вимоги до банків щодо зарахування ними на спецрахунок в Нацбанку 50% замість 40% суми обов'язкових резервів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ посилив вимоги до банків щодо зарахування ними на спецрахунок в Нацбанку 50% замість 40% суми обов'язкових резервів

497
Національний банк посилив вимогу до банків щодо зарахування ними на спеціальний рахунок у НБУ 50% від суми обов'язкових резервів, замість 40%, як було потрібно раніше. Про це говориться в постанові НБУ № 514 від 31 серпня.
"Установити з 10 вересня 2009 року такий порядок формування обов'язкових резервів банками України: на окремому рахунку в Національному банку - у розмірі 50% від суми обов'язкових резервів; на кореспондентському рахунку банку в НБУ - залишок суми обов'язкових резервів", - говориться в документі.
Раніше НБУ вимагав від банків зараховувати на спецрахунок у Нацбанку 40% від суми обов'язкових резервів, а залишок суми обов'язкових резервів - на кореспондентський рахунок банку в НБУ.
Постановою №514 НБУ також зобов'язав банки з 10 вересня щодня формувати на початок операційного дня на кореспондентському рахунку в Нацбанку резерви в розмірі не менше 90% від суми обов'язкових резервів, які сформовані за попередній звітний період резервування.
НБУ підкреслює, що постанова прийнята з метою зменшення ризиків розвитку інфляції, а також для обмеження девальваційного тиску на курс гривні.
Дана постанова набуває чинності з 10 вересня.
Як повідомляло агентство, постановою №414 від 21 липня НБУ зобов'язав банки зараховувати на спецрахунок у Нацбанку 40% від суми обов'язкових резервів, а залишок суми обов'язкових резервів - на кореспондентський рахунок банку в НБУ.
До цього банки зобов'язані були розміщувати всю суму обов'язкових резервів на своїх кореспондентських рахунках у НБУ на початок кожного дня, однак при цьому могли протягом дня використовувати дані кошти для проведення операцій.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас