ЗМІ: В УЄФА вважають, що рівень готелів в Україні не відповідає вартості їх послуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: В УЄФА вважають, що рівень готелів в Україні не відповідає вартості їх послуг

547
Офіційний туроператор УЄФА - компанія TUI Travel вважає, що рівень готелів в Україні не відповідає вартості їх послуг і буде домагатися від українських готелів більш прийнятних цінових пропозицій для розміщення "сім'ї" УЄФА під час підготовки і проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Про це, а також про нестачу готелів високої категорійності, піде мова під час наради керівників міст, що приймають Євро-2012 із представниками TUI Travel 3 вересня в Києві, пише газета "Дело" (№ 136 від 1 вересня). Як відзначив заступник директора координаційного бюро з підготовки та проведення Євро-2012 в Україні Валерій Жолдак, вітчизняні п'ятизіркові готелі просять за номер по 800 євро. За його словами, європейці на все це дивляться і дивуються - у них таких цін взагалі немає. У Європі середні ціни на готелі такого рівня починаються від 170 євро.
"УЄФА вважає, що в Києві ціни за добу в готелі надзвичайно високі, у Харкові і Донецьку - занадто високі", - сказав чиновник. У зв'язку із цим, усім містам були виписані рекомендації забезпечити обґрунтовані ціни на послуги готелів.
Тим часом Київ, Харків, Львів і Донецьк уже передали УЄФА гарантії щодо розміщення гостей Євро-2012. Від чотирьох міст було потрібно офіційне підтвердження того, що будівництво та реконструкція відсутніх готелів будуть завершені до кінця 2011 року.
Київ до цього часу зобов'язався побудувати 18 п'ятизіркових, 33 чотиризіркові і 32 тризіркові готелі. У підсумку номерний фонд столиці повинен скласти 18 тис. номерів.
Харківська влада впевнена у своїх силах. Мер міста Михайло Добкін запевнив, що, "ґрунтуючись на помірній ціновій політиці на послуги з тимчасового розміщення, Харків буде здатний прийняти цільові групи УЄФА. Для їх розміщення Харків дав письмові гарантії на 58 готелів на 4 тис. номерів. Чиновники Донецька стверджують, що їх місто також упорається і навіть трохи перевиконає запити УЄФА. Місто, за даними влади, вже підписало з компанією TUI Travel договори на 2998 готельних номерів.
Найбільш благополучним у питанні вирішення "готельної" проблеми є Львів. Там з туроператором УЄФА підписали договори 46 готелів. Львів та область гарантують наявність більше 23 тис. номерів категорії 3-5 зірок. Після концепції розміщення "сім'ї" УЄФА міста приступлять до наступного етапу - концепції розміщення вболівальників, яка повинна бути надана експертам уже до 30 жовтня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас