АМКУ: Зростання цін на цукор в Україні змінилося зниженням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ: Зростання цін на цукор в Україні змінилося зниженням

Аграрний ринок
791
Ціни на цукор в Україні почали знижуватися, повідомляє Антимонопольний комітет України (АМКУ).
"Відповідно до отриманої комітетом інформації, ціни на цукор уже знижені в 21 області", - говориться в повідомленні АМКУ.
За даними комітету, найбільше цукор подешевшав в оптовій мережі Київської і Вінницької областей – до 10%, Кіровоградської - до 8,8%, Сумської – до 7%, Луганської – до 6,6%, Донецької – до 5,2%, Волинської – до 5,1% і Херсонської – до 5%. У роздробі ціни на цукор знижені в Полтавській області (до 7,5%), у Луганській (до 7,1%), Донецькій (до 7%), Івано-Франківській ( до 5,6%) і Запорізькій ( до 5,3%) областях.
Як відзначається в повідомленні, АМКУ доручив своїм територіальним управлінням застосовувати санкції до підприємств, які "гальмують процес урегулювання цінової ситуації на ринку цукру і затягують із адекватним зниженням цін".
Раніше АМКУ зажадав від підприємств, що займаються оптовою і роздрібною торгівлею цукром, не пізніше 26 серпня знизити ціни на цю продукцію до економічно обґрунтованого рівня. У випадку невиконання вимоги відомство пообіцяло застосовувати відповідні санкції, наприклад, штрафи в розмірі до 10% від річного обороту компанії.
В АМКУ вважають безпідставним підвищення цін на цукор, що спостерігалося цього року.
За даними Міністерства економіки, до 1 серпня внутрішні запаси цукру становили близько 746 тис. тонн при потребі до кінця поточного маркетингового року (вересень-2008 - серпень-2009 - ІФ) в розмірі 150-160 тис. тонн.
Як повідомлялося, у лютому 2006 року АМКУ оштрафував сім операторів ринку цукру на загальну суму 17,2 млн грн за синхронне підвищення цін: ТОВ "Українська продовольча компанія", ТОВ "Агропродінвест", ТОВ "Цукровий союз", ТОВ "Гала-трейд" і суб'єкта в складі ТОВ фірма "Астарта-Київ", ТОВ ТД "АПО "Цукровик Полтавщини" і ТОВ "АПО "Цукровик Полтавщини".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас