Тігіпко вважає неприйнятними наміри НБУ ввести виплати банками відсотків за депозитами в інвалюті в гривні за офіційним курсом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко вважає неприйнятними наміри НБУ ввести виплати банками відсотків за депозитами в інвалюті в гривні за офіційним курсом

1590
Колишній радник прем'єр-міністра, екс-глава Національного банку Сергій Тігіпко вважає неприйнятним намір Національного банку ввести виплати банками відсотків за депозитами в іноземній валюті в гривні за офіційним курсом на момент виплати. Про це сказано в повідомленні його прес-служби.
"Будь-які зміни правил гри на ходу неприйнятні для банківської системи", - говориться в повідомленні.
Перший замголови НБУ Анатолій Шаповалов в ефірі програми "Я так думаю" на "5 каналі" 27 серпня підтвердив можливість прийняття Нацбанком рішення про впровадження банками виплати відсотків за депозитами і кредитами в іноземній валюті винятково в гривнях за офіційним курсом, який діє на день виплати.
"Ціль цієї ініціативи зрозуміла - зменшити попит на долари з боку банків. Але в дійсності відбудеться перекладання попиту з банків на населення", - вважає Тігіпко.
На його думку, населення не буде зберігати гривні, отримані з валютних депозитів, і відразу купить на них долари або євро.
Він переконаний, що непродумані дії Нацбанку можуть спровокувати панічне виведення валютних вкладів з банків і ще більше поглиблять проблеми банківської системи.
Як повідомлялося, Національний банк допускає введення виплат банками відсотків за депозитами в іноземній валюті в гривні за офіційним курсом на момент виплати.
НБУ також допускає повторне введення обмежень на дострокове зняття депозитів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас