Алекперов: Криза у нафтогазовій галузі РФ ще не закінчилась — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Алекперов: Криза у нафтогазовій галузі РФ ще не закінчилась

260
Криза в нафтогазовій галузі ще не закінчилася, вважає президент НК "ЛУКОЙЛ" Вагіт Алекперов.
На його думку, яку він висловив в інтерв'ю газеті "Комерсант", ще не можна говорити про закінчення кризи, "оскільки споживання нашої продукції не росте ні в Європі, ні в Росії". "Відносно минулого року витрата палива знизилася на 7-12%, тобто на побутовому рівні люди стримані, менше витрачають, заощаджують кошти. Так що поки криза в тій стадії, коли не можна говорити про її завершення", - сказав він. "Пожвавлення відчувається, але стабільності та упевненості в тому, що криза минула і не повториться, у мене нема", - додав голова компанії.
У той же час він відзначив, що компанія адаптувалася до ситуації, що склалася наприкінці минулого року: скоротила витрати, інвестиційні програми, які прямо не впливають на виробничу діяльність. "Звичайно, у майбутньому це може позначатися на темпах розвитку, але ми впевнені, що пріоритетні напрямки роботи збережемо. Насамперед, це освоєння Каспію, родовищ Центральної Азії, особливо Узбекистану", - пояснив В.Алекперов.
Він нагадав, що розмір інвестпрограми на цей рік становить із урахуванням коректування близько $8 млрд за поточним курсом. НК збільшила інвестиції в блок геологорозвідки і видобутку приблизно на $200 млн. У цілому скорочення інвестпрограми відносно 2008 року склало близько 20% - 5-7% з видобутку і близько 15% з переробки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас