СОТ дозволила Бразилії застосовувати санкції відносно товарів зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СОТ дозволила Бразилії застосовувати санкції відносно товарів зі США

Казна та Політика
574
Неназваний бразильський чиновник повідомив про те, що Світова організація торгівлі дозволила Бразилії застосовувати санкції до американської продукції, щоб відомстити за небажання США припинити протиправне субсидування американських виробників бавовни, повідомляє Associated Press.
За його словами, поки не зрозуміло, яка зі сторін залишилася у виграші. Сама СОТ відмовилася від офіційних коментарів, але заявила, що відповідне рішення слід очікувати трохи пізніше. Нагадаємо, що Бразилія наполягає на санкціях у розмірі $2,5 млрд., у той час як Вашингтон говорить про штраф в розмірі $30 млн.
Це вже п'ята велика постанова СОТ щодо цього питання з тих пір, як в 2002 році уряд Бразилії звернувся з офіційною скаргою в СОТ. У позові стверджується, що США вдалося зберегти місце другого найбільшого у світі виробника бавовни завдяки щорічній виплаті близько $3 млрд. американським фермерам. У цей час Китай є найбільшим експортером бавовни у світі, а Бразилія в цьому списку посідає п'яте місце.
"Мало суперечок у СОТ є настільки складними або політизованими, як боротьба за субсидії на американську бавовну. Розмір субсидій, виплачуваних США своїм 25 тис. бавовняним фермерам, перевищує весь обсяг валового національного доходу практично кожної із країн-експортерів бавовни в Західній і Центральній Африці. Незважаючи на кілька раундів судових розглядів і переговорів на вищому рівні, це питання так і залишається невирішеним", - ремствує партнер женевської юридичної компанії White & Case Брендан Макгіверн, що представляє інтереси експортерів бавовни з Беніну і Чада.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас