Укрпромбанком зацікавились шведи, американці і росіяни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрпромбанком зацікавились шведи, американці і росіяни

Фондовий ринок
1926
Інтерес до участі в капіталі "Укрпромбанку" (м. Київ) проявили американські, російські і шведські компанії. Про це повідомляється на офіційному сайті Національного банку України.
"У період із червня по серпень на ім'я тимчасового адміністратора надійшли письмові пропозиції про бажання взяти участь у капіталі ТОВ "Укрпромбанк" від американських, російських і шведських компаній. У цей час із цими компаніями проводяться зустрічі та попередні переговори по суті питання", - говориться в повідомленні.
Крім того, Нацбанк відзначає, що 20 липня НБУ направив уряду оновлену пропозицію щодо рекапіталізації "Укрпромбанку" за рахунок бюджетних коштів.
Також, згідно з документом, правління НБУ 21 липня звернулося до КМУ щодо надання дозволу "Ощадбанку" прийняти зобов'язання "Укрпромбанку" перед фізичними особами.
У повідомленні вказується, що на 21 серпня регулятивний капітал "Укрпромбанку" мав негативне значення на рівні 8,993 млрд. грн., тоді як активи банку становили 14,804 млрд. грн. (без урахування резервів). При цьому його зобов'язання перед фізособами (без нарахованих відсотків) становили 6,795 млрд. грн., у тому числі вклади, які підлягають компенсації через систему гарантування, - 5,684 млрд. грн.
За інформацією НБУ, до початку серпня клієнтами банку були більше 388 тис. українців.
"На сьогоднішній день рішення щодо капіталізації ТОВ "Укрпромбанк" за участі держави не прийнято. Рішення щодо передачі зобов'язань ТОВ "Укрпромбанк" перед фізособами не прийняте", - підкреслюється в повідомленні.
Як повідомляв УНІАН, з 20 січня 2009 року в "Укрпромбанку" була введена тимчасова адміністрація НБУ із уведенням мораторію на задоволення вимог кредиторів на півроку - максимально можливий термін відповідно до законодавства, що діяло на той момент. З 5 серпня 2009 року набув чинності Закон "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо особливостей проведення заходів щодо фінансового оздоровлення банків", яким можливість дії мораторію в комерційних банках продовжена до 1 року.
Минулого тижня виконувач обов'язків міністра фінансів Ігор Уманський заявляв про те, що Нацбанк гальмує вирішення питання про рекапіталізацію банку "Надра", а саме: не подає свої пропозиції про умови реструктуризації зовнішньої заборгованості.
НБУ 25 серпня спростував звинувачення в затягуванні процесу рекапіталізації "Укрпромбанку" і банку "Надра". У поширеному в ЗМІ повідомленні вказується, що НБУ неодноразово подавав свої пропозиції щодо рекапіталізації зазначених банків, останні з яких були направлені в Міністерство фінансів України 20 липня 2009 року.
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко на сьогоднішньому засіданні уряду заявила, що Кабінет міністрів України підтвердив свої наміри брати участь у фінансовому оздоровленні проблемних банків, зокрема, "Укрпромбанку".
ТОВ "Укрпромбанк" зареєстроване в 1989 році.
Активи банку на 1 липня 2009 року становили 9,47 млрд. грн., кредити і заборгованість клієнтів - 12,982 млрд. грн., зобов'язання - 12,147 млрд. грн., статутний капітал - 836 тис. грн., власний капітал - "мінус" 2 млрд. 677,417 млн. грн.
Банк закінчив перше півріччя 2009 року зі збитком 4,603 млрд. грн., в 2008 році - із прибутком 17,912 млн. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас