Меркель сподівається на швидке завершення переговорів щодо продажу Opel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель сподівається на швидке завершення переговорів щодо продажу Opel

Фондовий ринок
148
Німецькі політики з роздратуванням відреагували на триваючі затримки з продажем автомобільної компанії Opel. Американський концерн General Motors ввечері в п'ятницю, 21 серпня, вкотре відклав ухвалення остаточного рішення про те, кому дістанеться Opel. Покупцем може стати австрійсько-канадський консорціум Magna разом з російським Сбербанком або фінансовим інвестором RHJI зі штаб-квартирою в Бельгії.
За словами представника GM, рішення не прийняте, оскільки залишилася безліч не врегульованих питань. Як повідомило агентство dpa, в американському концерні хочуть отримати більше інформації про державну допомогу, яку після продажу Opel надасть цій компанії уряд Німеччини. Переговори, за даними агентства, продовжаться на початку майбутнього тижня.
Канцлер ФРН Ангела Меркель висловила у зв'язку із цим "жаль" і надію, що процес переговорів незабаром буде успішно завершений. Уряд Німеччини підтримує концепцію тандема Magna-Сбербанк й обіцяє надати держгарантії в розмірі 4,5 мільярди євро у випадку, якщо вони придбають Opel.
Більш конкретно висловилися прем'єр-міністри німецьких федеральних земель, на яких розташовані заводи Opel. За словами глави уряду Гессену, Роланда Коха, для затримок із продажем автомобільної компанії немає ніякого виправдання, оскільки всі основні спірні питання між GM й Magna уже улагоджені. Американському концерну не варто розраховувати на "подарунки" з боку Німеччини, сказав Кох. Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag відзначив, що державну допомогу Opel отримає тільки у випадку продажу його консорціуму Magna.
Експерт в галузі автобудування Штефан Братцель вважає обох потенційних покупців Opel лише тимчасовим рішенням проблем цієї автомобільної компанії. А як помітив співробітник Інституту автомобільної промисловості Віллі Дієц, не так важливо, чи стане власником Opel в остаточному підсумку Magna або RHJI. Для виживання компанії вирішальним є питання, чи буде вона технологічно й далі співпрацювати з GM. За його словами, Opel занадто малий, щоб існувати поодинці.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас