"Київміськбуд" не хоче продавати недобудови за ціною до 500 дол. за кв. м — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київміськбуд" не хоче продавати недобудови за ціною до 500 дол. за кв. м

Нерухомість
3001
Президент АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" (Київ) Петро Шилюк вважає неприйнятною для холдингу вартість 1 кв. м на рівні 2,5 тис. - 4,2 тис. грн, запропоновану урядом для викупу недобудованих об'єктів житлового будівництва з їхньою наступною передачею пільговикам.
"Ми не можемо запропонувати житло за такими цінами в Києві. Житла до $500 у нас просто нема, тому що опосередкована ціна квадратного метра в компанії - на рівні 8-8,5 тис. грн, і іншого житла поки немає. Тому пропозиція Кабінету міністрів щодо викупу житла саме за такими цінами виглядає трохи сумнівно. Вона (запропонована Кабміном програма) не буде сприяти порятунку будівельної галузі. Вона неефективна, безперспективна і не запрограмована на допомогу галузі", - сказав Шилюк під час прес-тура по споруджуваних об'єктах холдингу в Києві в четвер.
При цьому президент холдингу вважає, що для регіонів запропонована програма при низьких цінах на землю і відрахування на інфраструктуру може існувати.
"У регіонах - інша форма землевідведення, інші ціни. У Києві 37% вартості квадратного метра - так звані "додаткові видатки". У регіонах цього немає. І там (така програма) може бути", - вважає Шилюк.
У той же час голова холдингу відзначив, що вартість житла на регіональних об'єктах "Київміськбуду" також не відповідає запропонованим урядом цінам.
Нагадаємо, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко 5 серпня повідомила, що уряд прийме перше рішення про викуп недобудованих об'єктів житлового будівництва на загальну суму 73,5 млн грн для наступної їхньої передачі пільговикам. За її словами, це є початком масштабної програми загальною вартістю 2 млрд грн. Тимошенко уточнила, що ці кошти вже акумульовані в Державній іпотечній установі.
За її словами, уряд затвердив список з 17-и об'єктів в 10 регіонах (Запорізькій, Чернігівській, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській і Харківської обл.), не уточнивши при цьому, про які суми йде мова. Діапазон цін залежно від регіону складе від 2,5 до 4,2 тис. грн. за 1 кв. м.
У число перших об'єктів увійшли "недобудови" у Запоріжжі, Дніпропетровську, Чернігові і Бобровиці (Чернігівської обл.).
Прем'єр підкреслила, що уряд буде приймати подібне рішення на кожному засіданні, при цьому ціна викупу житла не буде перевищувати $500 за 1 кв. м.
Раніше повідомлялося, що уряд у липні змінив статут ДІУ. Якщо раніше ця установа фактично була іпотечною установою другого рівня, надаючи кошти банкам для роботи на іпотечному ринку, то тепер Кабмін дозволив їй прямо купувати об'єкти на ринку житла.
Президент України указом (№ 565/2009) від 22 липня призупинив дію постанови Кабінету міністрів №684 від 17 червня поточного року "Про заходи щодо забезпечення житлом окремих категорій громадян, які відповідно до законодавства мають право на його одержання", а також готельного положення постанови Кабінету міністрів №1094 від 3 серпня 2006 року, зміни в яке були внесені документом від 17 червня.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас