Уряд Німеччини буде наполягати на виборі Magna як покупця Opel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Німеччини буде наполягати на виборі Magna як покупця Opel

Фондовий ринок
358
Коаліція канцлера Німеччини Ангели Меркель буде наполягати на виборі канадської Magna International Inc.Росії, що виступає в альянсі з Ощадбанком, як покупця Opel, повідомляє агентство Bloomberg.
"Я не можу уявити за будь-яких умов, щоб федеральний уряд або влада німецьких земель змінили своє рішення відносно Magna", - заявив міністр економіки землі Тюрінгія Юрген Рейнхольц. На заводах Opel у Тюрінгії працює 1,8 тис. людей.
Незважаючи на те, що уряд Німеччини підтримує пропозицію Magna, General Motors продовжує вести переговори з бельгійською інвесткомпанією RHJ International SA, угода з якою, за словами віце-президента GM Джона Сміта, що керує продажем Opel і Vauxhall, "має набагато простішу структуру та легко здійсненна".
За словами Рейнхольца, що є членом партії канцлера Ангели Меркель "Християнський демократичний союз", Opel не має потреби у швидкій реструктуризації, націленою на одержання прибутку фінансовою компанією.
Уряд Ангели Меркель ще в травні підтримав продаж Opel, пообіцявши держпідтримку в розмірі 1,5 млрд євро. Прем'єр-міністри двох із чотирьох німецьких земель, у яких розташовані заводи Opel, заявили, що урядова допомога не буде доступна RHJ.
Рада директорів GM під час засідання, що почалося в понеділок, проаналізувала пропозиції про купівлю Opel, що надійшли. Згідно з повідомленням компанії, GM продовжує переговори із двома потенційними покупцями німецького автовиробника, і ніяких рекомендацій раді директорів поки не зроблено.
Представники уряду Німеччини, а також чотирьох земель, у яких є заводи Opel, проведуть переговори окремо з Magna і RHJ у вівторок, повідомив представник міністерства економіки Тюрінгії.
За словами Рейнхольца, Magna пішла на "значні поступки", які повинні схилити керівництво GM на її користь.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас