МВФ: Відновлення економіки США буде повільним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Відновлення економіки США буде повільним

Казна та Політика
368
Різке скорочення американської економіки "очевидно, закінчується", однак відновлення, на думку МВФ, буде повільним, а головними ризиками залишаються слабкі ринки зайнятості та житла, повідомляє Reuters.
У своїй щорічній доповіді, присвяченій економіці США, МВФ підтвердив свій попередній прогноз, що в 2009 році вона скоротиться на 2,6%, а в 2010 р. виросте на 0,8%. Доповідь була підготовлена до публікації в п'ятницю даних, які показали, що в другому кварталі американська економіка скоротилася на 1,0%.
"У результаті сильних і послідовних політичних заходів різкий спад ВВП, очевидно, закінчується, а впевненість у фінансовій стабільності зміцнюється", - говориться в доповіді МВФ.
Автори доповіді відзначають, що скасування заходів щодо стимулювання економіки варто відкласти до початку стійкого відновлення. Однак необхідно підготувати стратегії виходу з антикризових програм, підсилити фінансове регулювання і у середньостроковій перспективі зменшити дефіцит бюджету.
Чарльз Крамер, керівник Північно-Американського дивізіону МВФ, заявив, що уряду США, можливо, доведеться вводити додаткові заходи стимулювання, якщо ситуація в економіці та фінансах істотно погіршиться.
МВФ як і раніше прогнозує, що безробіття в США складе в середньому 9,3% в 2009 р. і виросте до 10,1% в 2010 р.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас