ЄК та міжнародні фінансові інституції досягли угоди з Україною щодо реформування українського газового сектора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК та міжнародні фінансові інституції досягли угоди з Україною щодо реформування українського газового сектора

Енергетика
359
Єврокомісія та міжнародні фінансові інституції досягли угоди з Україною щодо реформування українського газового сектора.
Про це повідомив президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, передає радіо "Свобода".
"Я дуже задоволений, що було знайдено полiтичну згоду з Україною стосовно проведення реформ в її газовому секторi, що вiдкриває дорогу для пакета фiнансової допомоги, який нададуть Українi мiжнароднi фiнансовi інституції", - йдеться в заяві Ж.-М.Баррозу.
За його словами, угода має забезпечити стабiльнiсть, необхiдну для значного зменшення ризикiв майбутньої газової кризи мiж Україною та Росiєю, що, зі свого боку, гарантуватиме безпеку газових постачань, якої очiкують країн-члени ЄС.
Ж.-М.Баррозу наголосив, що надання позик для України залежатиме від спроможності держави провадити реформи в газовому секторі, відповідно до вимог Заходу.
За угодою, Європейський банк реконструкції та розвитку готовий позичити Україні близько 300 млн дол. для негайних потреб, а в 2010 р. - до 450 млн дол. як інвестиції.
Світовий банк має намір надати Києву кредит у розмірі 500 млн дол. для проведення структурних реформ. Крім того, Європейський інвестиційний банк готовий позичити Україні до 450 млн дол. для модернізації української газової системи.
Напередодні в Єврокомісії повідомили, що отримали листа від прем"єра України Юлії Тимошенко, який містить графік проведення реформ у газовому секторі. Цього просили Єврокомісія та міжнародні фінансові інституції для того, щоб вирішити питання про надання Києву кредиту.
У червні Україна звернулася до Росії та країн Європейського Союзу з проханням надати кредит на 4,2 млрд дол. для закачування газу в підземні сховища з метою забезпечення надійного транзиту до ЄС в зимовий період.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас