Постраждалі від "Еліта-Центр" сподіваються на прискорення процесу відшкодування інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Постраждалі від "Еліта-Центр" сподіваються на прискорення процесу відшкодування інвестицій

Енергетика
342
Інвестори, що постраждали від діяльності групи будівельних компаній "Еліта-Центр" вважають, що призначення одного з потерпілих Сергія Доротича першим заступником міністра регіонального розвитку та будівництва допоможе прискорити процес відшкодування вкладених інвестицій і забезпечення інвесторів житлом.
"Сергій Іванович знає наші проблеми, і активно брав участь у виробленні механізмів їх вирішення", - цитується в прес-релізі громадської організації "Центр правозахисту", що об'єднує близько 900 постраждалих інвесторів, її голова Юрій Федоренко.
Він також припустив, що призначення людини, що "не з чуток знає про проблеми громадян, що інвестували в будівництво житла, є спробою уряду змінити ситуацію на будівельному ринку".
Як повідомлялося, розпорядженням Кабінету міністрів № 807-р від 29 липня Доротич, що раніше займав посаду першого замголови Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики (Держспоживстандарту), призначений першим заступником міністра регіонального розвитку та будівництва.
Доротич буде курирувати ті ж питання (регіонального розвитку), що і його попередник Олексій Іщенко, який був звільнений за власним бажанням розпорядженням уряду № 213-р від 25 лютого 2008 року.
У цей час у міністра регіонального розвитку та будівництва України п'ять заступників, у тому числі два перші.
На початку 2006 року в Києві була розкрита велика афера на ринку нерухомості, у результаті якої, за даними МВС, 1760 громадян стали жертвами ГК "Еліта-Центр", представники якої брали в них гроші як оплату нібито споруджуваного житла. Загальна сума, яку одержали шахраї від довірливих громадян, оцінюється приблизно в 400 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас