Споживчі ціни в Японії у червні впали на 1,7%, безробіття досягло 5,4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Споживчі ціни в Японії у червні впали на 1,7%, безробіття досягло 5,4%

Казна та Політика
223
Базові споживчі ціни, у розрахунки яких не входять свіжі продукти харчування, знизилися в Японії в червні в порівнянні з тим же місяцем 2008 року на рекордні 1,7%, що збіглося з очікуваннями ринку, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на офіційні дані.
Згідно з іншими статданими, безробіття виросло в червні до 5,4% з 5,2% у травні, перевищивши середній прогноз економістів, що становив 5,3%. Досягнутий у червні рівень є максимальним за останні 6 років.
Опубліковані в п'ятницю дані свідчать, що вихід економіки країни з рецесії, швидше за все, буде складним і тривалим.
В умовах дефляції споживачі починають відкладати покупки, тому що очікують подальшого зниження цін, у свою чергу, це негативно впливає на прибутки компаній і змушує їх ще більше скорочувати зарплати (які і без того знижуються вже близько року). Безробіття негативно впливає на споживчі витрати.
Число доступних вакансій відносно числа тих, хто шукає роботу, становило в червні рекордно низькі 0,43 (у травні було 0,44).
Витрати домогосподарств виросли в червні на 0,2%, оборот роздрібної торгівлі - упав на 3%.
У травні дефляція склала 1,1%, у квітні і березні зниження було значно нижче - 0,1%.
Характерно, що в липні ціни в Токіо знижувалися з річним темпом 1,7%, що говорить про те, що негативна тенденція зберігається, і ризик входження економіки Японії в тривалу дефляцію росте.
Банк Японії прогнозує зниження цін у найближчі два фінансові роки. Минулого разу дефляція в Японії протривала з 1999 року по 2005 рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас