Обама провів "пивний саміт" на галявині Білого дому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама провів "пивний саміт" на галявині Білого дому

526
Президент Барак Обама зібрав у Білому домі за кухлем пива учасників історії, що змусила його співгромадян на загальнонаціональному рівні знову жваво обговорювати питання міжрасових відносин у США.
Історичну зустріч на галявині Білого дому із самого початку охрестили "пивним самітом", тому що холодне пиво давно замінило в США трубку миру. Скептиків тривожило, що учасники зустрічі не могли домовитися навіть про його сорт, і кожен присьорбував свій.
Знаменитий професор афро-американістики Гарвардського університету Генрі Луїс Гейтс-Молодший пив бостонське Sam Adams Light, сержант поліції Джеймс Кроулі, що за два тижні до цього надяг на нього наручники, вибрав Blue Moon, а президент США Барак Обама зупинився на простонародному Bud Light . Віце-президент Джозеф Байден, що раптово приєднався до них, пригубив слабке пиво Buckler.
На вулиці влаштували демонстрацію епігони прадавніх борців за сухий закон, що вимагали, щоб Обама подав не пиво, а лимонад. Але Пивний саміт так і не зробився Лимонадним.
Ніхто не чекав від "саміту" особливих проривів. Офіційно його ціль полягала в тому, щоб утихомирити пристрасті і зав'язати черговий всенародний діалог про відносини між расами в Америці. Але циніки не сумнівалися, що президент намагається в такий спосіб поставити точку на пересічній історії, яка б давно забулася, якби він не втрутився в неї з необачними коментарями.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас