ArcelorMittal прогнозує зростання попиту на сталь у світі наступного року на 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ArcelorMittal прогнозує зростання попиту на сталь у світі наступного року на 10%

236
Найбільша у світі сталеливарна компанія ArcelorMittal прогнозує зростання попиту на сталь у світі в наступному році на, як мінімум, 10%, пише Financial Times.
За словами голови компанії Лакшмі Міттала, зараз він бачить набагато більш райдужні перспективи в галузі, ніж три місяці тому.
"Перше півріччя цього року було одним із найскладніших для галузі, ніж абиколи, - наводяться слова Міттала в прес-релізі компанії. - В останні тижні ми починаємо бачити перші ознаки відновлення, у результаті чого плануємо відновити виробництво на деяких підприємствах".
У наступному році Міттал очікує поліпшення ситуації в галузі, зростання світового попиту на сталь при цьому може досягти 10%, не враховуючи Китай, де збільшення споживання може навіть перевищити 10%.
За його словами, індійські підприємства зараз завантажені на повну потужність, заводи компанії в Україні збільшили виробництво, з казахстанських підприємств компанія відвантажує в Туреччину і Китай.
Як говориться у звіті компанії, чистий збиток ArcelorMittal в II кварталі склав $792 млн, EBITDA - $1,2 млрд, виторг - $15 млрд.
В III кварталі компанія очікує одержати EBITDA у розмірі $1,4-1,8 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас