Британська поліція витратила на інформаторів 6 млн. фунтів за рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британська поліція витратила на інформаторів 6 млн. фунтів за рік

Казна та Політика
140
За минулий фінансовий рік британська поліція заплатила інформаторам, що мають інформацію про злочинну діяльність, більше 6 млн. фунтів стерлінгів, повідомляє 29 липня BBC News.
Більше за всіх витратила на інформаторів поліція Лондона (1,86 млн. фунтів), на другому місці поліція Манчестера (329497 фунтів) на третьому - поліція Північної Ірландії (299 тисяч фунтів).
Асоціація старших офіцерів поліції (Association of Chief Police Officers) назвала цю систему "необхідною для того, щоб злочинці поставали перед судом".
Журналісти Бі-Бі-Сі одержали ці дані в рамках Закону про свободу інформації. Деякі підрозділи поліції відмовилися надати докладні відомості про те, як витрачалися гроші, однак підкреслили, що ця практика дозволяє їм стежити за кримінальною активністю на своїх територіях.
Колишній високопоставлений співробітник поліції, що прямо працював з інформаторами більше 20 років, повідомив, що інформатори одержують за надавану інформацію від 50 до 2 тисяч фунтів, однак у рідкісних випадках вони можуть заробити більше 100 тисяч на рік, якщо їх інформацію визнають особливо цінною.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас