Жити у Німеччині стало дешевше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жити у Німеччині стало дешевше

Казна та Політика
953
Жити в Німеччині вперше з моменту возз'єднання країни стало дешевше. Як повідомило Федеральне статистичне відомство, у липні споживчі ціни у ФРН знизилися на 0,6 відсотка в порівнянні із червнем.
Це було викликано тривалим падінням цін на мазут, бензин і продовольство. Експерти очікують, що до осені ціни продовжать падати. Голова відділу з вивчення кон'юнктури при мюнхенському інституті ifo Кай Карстенсен відзначає, що це підсилює купівельну спроможність і стимулює приватне споживання.
Споживчі ціни впали у вдвічі більшому обсязі, ніж передбачалося. Після того як у червні падіння цін склало 0,1 відсотка, 33 аналітики, опитані агентством Reuters, вважали, що в липні ціни знизяться максимум на 0,3 відсотка.
Останній раз рівень дефляції в Німеччині в розмірі 0,3 відсотка було зафіксовано в березні 1987 року. Тоді зниження вартості життя теж було викликано падінням цін на мазут і пальне. Згідно з даними, опублікованими 29 липня Федеральним статистичним відомством, у шести федеральних землях Німеччини ціни на мазут у липні знизилися місцями на 46,3 відсотка в порівнянні з липнем минулого року, а на пальне - на 20,7 відсотка. Продовольство за той же період подешевшало на 3,3 відсотка.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас