Дві третини росіян проти закриття нічних супермаркетів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дві третини росіян проти закриття нічних супермаркетів

360
Міністерство промисловості та торгівлі Росії розглядає норму, згідно з якою великим магазинам заборонять торгувати в нічний час. У міністерстві сподіваються підтримати в такий спосіб "малі форми торгівлі". Але, як з'ясував Дослідний центр рекрутингового порталу Superjob.ru, дві третини економічно активних росіян (66%) цю ідею не підтримують.
Ритм життя сучасного міста такий, що нерідко звичайний будній день закінчується далеко за північ. Тоді на допомогу жителям мегаполіса приходять цілодобові супермаркети. Респонденти, що не підтримують ідею закриття супермаркетів у нічний час (66%), впевнені, що "у зв'язку із графіком роботи багато людей можуть робити покупки тільки в нічний час", "заїжджати у великі магазини вночі дуже зручно - не доводиться стояти в чергах". Деякі поціновувачі нічного шопінгу отоварюються тільки у великих магазинах не тільки через економію часу, для них головна якість і ціна: "Дрібні магазини починають нагліти і немислимо підвищувати ціни"; "На відміну від маленьких магазинчиків якість продуктів у супермаркетах на порядок вища".
Цікаво, що число супротивників закриття супермаркетів у нічний час не залежить від віку і родинного стану респондентів. Так, проти ініціативи Мінпромторгу висловилися 68% одружених і 66% росіян, що не перебувають у шлюбі. Найбільше число прихильників нічних походів по магазинах спостерігається серед респондентів 35-45 років - 72% (в інших вікових групах цей показник коливається в межах 56-68%).
Кожен п'ятий росіянин (20%) зізнався, що він байдужий до проблем нічної торгівлі. Судячи з їхніх коментарів, нічні магазини вони не відвідують: "Уночі намагаюся бути вдома, а не ходити по магазинах".
За припинення нічної торгівлі у великих магазинах висловилися 14% респондентів. Частина з них дійсно вірить у те, що даний захід допоможе розвитку малого бізнесу, інших же більше хвилює власний комфорт: "Буває, що я повертаюся додому ближче до ночі. Зручно, коли є можливість зайти в цілодобовий магазин! Але у великий магазин нема рації заходити, якщо є маленький магазинчик, що має досить широкий вибір продуктів".
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас