Ринок прокинувся в п'ятницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок прокинувся в п'ятницю

Фондовий ринок
138
Американські та європейські ринки завершили тиждень зниженням - довгоочікувана корекція нарешті почалася. На динаміку індексів вплинули результати засідання глав фінансових відомств G8, показники макростатистики США, коливання цін на нафту. Азіатські торговельні майданчики також знизилися, на них значний вплив зробило зниження акцій сировинного сектору і паперів компаній-експортерів
"Чотири торговельні сесії українські фондові індекси щодня падали. Лише в п'ятницю український ринок акцій піднісся духом, відреагувавши на американські сприятливі дані з макроекономічної статистики, оприлюднені ще в четвер. Зокрема, кількість первісних вимог щодо виплати допомоги у зв'язку з безробіттям за тиждень, що завершився 13 червня, виявилася нижче прогнозу",- відзначив голова правління ФК "Автоальянс-Інвест" Дмитро Тараненко.
Крім того, дані дослідницької організації Conference Board перевершили очікування експертів (індекс провідних економічних індикаторів США за підсумками травня 2009 р. виріс на 1,2%, замість 1%), а опублікований Федеральним резервним банком Філадельфії індекс виробничої активності збільшився в червні до -2,2 пункту, тоді як аналітики очікували збільшення до -17 пунктів.
Українські індекси втратили за тиждень 6,9% (ПФТС) і 7,5% (Українська біржа). "На ПФТС значно знизилися папери "Райффайзен Банку Аваль" (5,96%) і Укрсоцбанку (17,61%),- сказала начальник аналітичного відділу "Фінінвест-Груп" Анастасія Костенко.- Під тиском опинилися акції компаній фінансового сектору в усьому світі. З початку минулого тижня вони дешевшали через стурбованість гравців із приводу реформування системи регулювання фінансового сектору США. У середу ж президент США Барак Обама представив свій план реформ, і це дещо розрядило напруженість, пов'язану з невизначеністю ситуації".
Також значно знизилися папери металургійного сектору: "Азовсталі" - на 11,26%, Єнакієвського метзаводу - на 11,02%, Алчевського меткомбінату - на 8,40%. Котирування "Укрнафти" упали на 11,22%.
З 17 червня в торговельній системі PFTS NEXT впроваджений сервіс, за допомогою якого кожний учасник торгів ПФТС має можливість здійснити розрахунки за угодами у всіх режимах торгів за рахунок попередньо заблокованих активів. "Однією з умов укладення таких угод є заблоковані кошти в необхідному обсязі та згода сторін. Ця біржова практика наближає ПФТС до світових стандартів і дозволяє здійснити розрахунки за угодами у будь-якому режимі торгів: на ринку заявок, котирувань або в режимі переговірних угод",- говорить начальник торговельного відділу ЗАТ "Фондова компанія " Автоальянс-Інвест" Анатолій Шевчук.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас