США загрожує "зімбабвійська" інфляція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США загрожує "зімбабвійська" інфляція

Казна та Політика
1959
Економіка США досягне рівня гіперінфляції, порівнянного з рівнем Зімбабве, якщо Федеральна резервна система відмовиться підвищувати облікові ставки. Такий прогноз висловив інвестиційний аналітик Марк Фабер.
За його словами, ціни можуть почати зростати зі швидкістю Зімбабве, де у липні, згідно останніх задокументованих даних, інфляція досягла 231 млн відсотків.
"Я на 100% певен, що США зіштовхнуться з гіперінфляцією, - заявив Фабер. - Проблема зі стрімко зростаючим урядовим боргом у тому, що коли прийде час для ФРС піднімати відсоткові ставки, вона буде реагувати на це з великим небажанням, а інфляція почне зростати".
"Існують деякі побоювання інфляції через обсяги коштів, що вливаються в банківський сектор, але зараз інфляція не загрожує. Я вірю, що ФРС має резервний план на такий випадок", - відзначив аналітик Action Economics Девід Коен.
Президент Федерального резервного банку Філадельфії Чарльз Плоссер прогнозував в 2011 зростання інфляції до 2,5%. Банкіри виступали із прогнозом від 1,7% до 2%. Action Economics цього року пророкує інфляцію в 1,8%, а в 2010 і 2011 - 2%.
Фабер також прогнозує, що світова економіка не повернеться до рівня добробуту 2006-07 рр., навіть після виходу з рецесії. Фондові індекси, за його словами, не впадуть до нових рекордних рівнів, хоча тепер фондовий ринок "перекуплений", тобто нестійкий внаслідок безлічі спекулятивних покупок.
Нагадаємо, експерти висловлювалися про те, що зростання інфляційних очікувань вдихне життя в економіку США, але відпустити ціни може тільки президент Барак Обама. Так, Кеннет Рогофф, професор Гарвардського університету, колишній головний економіст МВФ вважає, що економіці США потрібна інфляція в 6%, щоб "знешкодити боргову бомбу і реструктуризувати ризиковані ринкові позиції".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас