Єврокомісія оштрафувала Intel на 1,06 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія оштрафувала Intel на 1,06 млрд євро

1096
Єврокомісія оштрафувала найбільшого у світі виробника мікросхем для ПК Intel Corp. на рекордні 1,06 млрд євро за несумлінну конкуренцію. Відповідно до оприлюдненої сьогодні заяви Єврокомісії, Intel завдав шкоди мільйонам європейських конкурентів за допомогою багаторічного навмисного витіснення конкурентів з ринку мікросхем для ПК, передає Reuters.
За даними Єврокомісії, компанія платила виробникам комп'ютерів за відстрочку або скасування планів щодо випуску продуктів, у яких використовуються мікросхеми конкуруючої компанії AMD, а також надавала для них таємні і незаконні знижки для того, щоб виробники ПК могли використовувати у своїй продукції тільки мікросхеми Intel.
Крім цього, Intel звинувачується у виплаті грошової винагороди найбільшим роздрібним мережам за те, щоб вони поставляли тільки ті комп'ютери, у яких установлені мікросхеми Intel. Крім штрафу, Єврокомісія наказала Intel негайно припинити надання незаконних знижок та інші незаконні дії.
Штраф у розмірі 1,06 млрд євро є рекордним штрафом Єврокомісії для окремо взятої компанії. До цього найбільший в історії штраф у розмірі 896 млн євро був накладений на виробника скла Saint-Gobain за цінову змову.
Нагадаємо, чистий прибуток Intel Corp. в I кварталі 2009 р. знизився на 55% і склав 647 млн дол. у порівнянні з 1,44 млрд дол. роком раніше. При цьому виторг компанії за звітний період знизився на 36,2% - до 7,1 млрд дол. проти 9,67 млрд дол. роком раніше.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас