Голова FDIC закликає Конгрес США створити орган нагляду за системними ризиками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова FDIC закликає Конгрес США створити орган нагляду за системними ризиками

Казна та Політика
81
Голова Федеральної корпорації страхування депозитів (FDIC) Шейла Бер рекомендувала Конгресу США створити орган нагляду за системними ризиками для моніторингу компаній, які можуть становити загрозу фінансовій системі через їхній розмір і зв'язки з іншими фірмами, повідомило агентство Bloomberg.
У цьому органі повинні бути представлені FDIC, Федеральна резервна система, міністерство фінансів і Комісія із цінних паперів і бірж США, заявила вона, виступаючи в середу перед банківським комітетом Сенату.
"Фінансова система, що характеризується жменькою гігантських інститутів із глобальним проникненням, навіть із єдиним регулятором системного ризику, робить величезну ставку на те, що вони будуть завжди приймати правильні рішення в потрібний час", - вважає Ш.Бер.
"Є потреба в регулюванні системних ризиків для гарантування того, що нам більше не доведеться розглядати якусь установу як занадто велику для краху", - додала вона.
За словами президента Федерального резервного банку Міннеаполіса Гері Стерна, який також виступав у Сенаті в середу, США можуть постати перед обличчям ще більш великих втрат, якщо регулятори не зможуть одержати більше влади над компаніями, що вважаються життєво важливими для стабільності фінансових ринків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас