За невидачу депозитів пропонують саджати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За невидачу депозитів пропонують саджати

Кредит&Депозит
1453
У зв'язку з масовою невидачею банками депозитів депутати пропонують застосувати до фінустанов-порушників "жорсткі і непопулярні" заходи з метою повернення довіри до банків, а з нею і вилучених населенням мільярдних коштів.
Серед таких заходів - штрафи, що не тільки накладаються на банки, але й можливість нести кримінальну відповідальність, зокрема, позбавлення волі терміном від 5 до 7 років, пише "Ліга".
Згідно із зареєстрованим у Верховній раді законопроектом "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо відповідальності за невидачу банківського вкладу)", пропонується ввести нову статтю в Кримінальний кодекс України (стаття 197-2 "Невидача банківського вкладу").
Так, новою статтею передбачається:
- за навмисне порушення умов депозитного договору (невидачу банківського вкладу і відсотків за ним на першу вимогу вкладника) – штрафи, позбавлення волі на термін до 5 років,
- порушення, зроблене повторно або за попередньою змовою, або у великих розмірах, спричиняє позбавлення волі на термін від 5 до 8 років.
Як відзначає автор законопроекту, прийняття цих змін "додасть упевненості громадянам-вкладникам і підтримає всю банківську систему, а в цілому й економіку України в період нестабільної економічної ситуації, а також стимулює суб'єктів банківської діяльності належним чином виконувати зобов'язання щодо схоронності і повернення вкладів (депозитів) громадян".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас