Ахметов сконцентрував 100% акцій СКМ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахметов сконцентрував 100% акцій СКМ

Фондовий ринок
6640
Один із найбагатших людей в Україні, бізнесмен, народний депутат України Ринат Ахметов сконцентрував у своїй власності 100% акцій ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) - найбільшої фінансово-промислової групи України, повідомляється в офіційній інформації СКМ у вівторок з посиланням на реєстратора компанії.
"Пакет акцій власника - " фізичної особи", який володів більше 10% голосуючих акцій, збільшився з 2,7 млн шт. акцій і склав 3 млн шт. акцій (100%)", - говориться в публікації.
" Дійсно, з 7 квітня поточного року в компанії СКМ один акціонер - Ахметов, якому раніше належало 90% акцій компанії. На діяльності групи СКМ зміни в складі акціонерів не відіб'ються", - повідомили агентство "Інтерфакс-Україна" у прес-службі компанії.
Компанія СКМ - професійний інвестор, який володіє та управляє активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медійній галузях, а також у сфері рітейлу та нерухомості.
У Групу СКМ входять компанії "Метінвест Холдинг", ДПЕК, " Фарлеп-Інвест", "Оптима Телеком", "Сьогодні Мультимедіа", ТРК "Україна", "ЕСТА Холдинг", "Український Рітейл" та інші.
Раніше 90% акцій ЗАТ "СКМ" належало Р.Ахметову, 10% акцій - його дружині.
За даними компанії, ЗАТ "СКМ" в 2008 році одержало неконсолідований (без урахування фінансових результатів підприємств групи) чистий прибуток близько 184,5 млн грн.
ЗАТ "СКМ" 21 квітня поточного року проведе в Донецьку загальні збори акціонерів товариства, до порядку денного якого включені, зокрема, питання про затвердження результатів фінансово-господарчої діяльності та фінансової звітності товариства за 2008 рік, а також питання про розподіл прибутку компанії за минулий рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас