Торговці гріють "Турбоатом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торговці гріють "Турбоатом"

Фондовий ринок
205
У понеділок на українському ринку, слідом за світовими майданчиками, продовжилося ралі на тлі позитивних новин з лондонського саміту "Великої двадцятки", де учасники досягли низки домовленостей за заходами спільного виходу з фінансової та економічної кризи.
Крім того причиною для оптимізму стало продовження зростання європейських ринків аж до 15:00 за Києвом і очікуване повернення місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україну цього тижня, що згодом повинно вилитися в одержання другого траншу кредиту МВФ на суму $1,9 млрд.
"Хоча в другій половині дня європейські ринки слідом за американським почали різко падати, українські акції не змогли зупинитися, і індекс ПФТС виріс на 9,8% - до оцінки 272 пункту",- відзначив фінансовий аналітик Astrum Investment Management Олександр Шкурпат.
При цьому, за словами Марини Пучкової, начальника торговельного департаменту компанії "Донфінсервіс", за день було укладено 226 угод, причому з них тільки три - за облігаціями. До того ж обсяг торгів за акціями практично вдвічі перевищив обсяг торгів за облігаціями і склав 9 млн. грн., чого досить давно не спостерігалося.
Найбільше зростання котирувань було зафіксоване за акціями Маріупольського заводу ім. Ілліча (43,8%), "Райффайзен банку Аваль" (29%), Укрсоцбанку (22,1%), Єнакіївського метзавода (13,7%), Нижньодніпровського трубопрокатного заводу (12,5%), "Центренерго" (9,6%), "Азовсталі" (9%) і "Західенерго" (8,7%).
Паперами, що торгувалися найбільше, стали папери банківського сектора - Укрсоцбанк (1,6 млн. грн.) і "Райффайзен Банк Аваль" (0,9 млн. грн). "Лідерами зростання за результатами торговельної сесії виявилися Центральний ГЗК (109,44%), завдяки тому, що одна з компаній, які торгують на ринку, занадто високо підняла котирування на покупку,- уточнює пані Пучкова. - І "Турбоатом" (65,56%) з тієї ж причини".
Лідером падіння став Харківський машинобудівний завод "Світло Шахтаря" (25%). Зниження котирувань було зафіксовано також за акціями Крюківського ВСЗ (на 4,8%), Алчевського МЗ (на 4,8%) і "Укрнафти" (на 1,8%).
"Український ринок акцій зберігає потенціал зростання котирувань до кінця поточного тижня, однак у випадку серйозної корекції на світових фондових майданчиках, швидше за все, українські акції також упадуть",- уважає пан Шкурпат.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас