Фондові індекси АТР зростають у понеділок на обіцянках скоординованих заходів G20 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси АТР зростають у понеділок на обіцянках скоординованих заходів G20

Фондовий ринок
88
Фондові майданчики Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) ідуть вгору після того, як міністри країн G20 пообіцяли почати скоординовані заходи для боротьби зі світовою рецесією, а ОПЕК утрималася від подальшого скорочення квот на видобуток нафти, щоб стимулювати економічне зростання, повідомляє агентство Bloomberg.
Зростання на ринках Азії в понеділок очолюють фінансові та автомобілебудівні компанії.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific піднявся на 1,4% - до 75,77 пункту. Підвищуються котирування приблизно 75% акцій, які враховуються при розрахунку показника. Минулого тижня індикатор продемонстрував кращі результати з початку року - зростання на 3,9%.
Японський індекс Nikkei 225 додав з відкриття торгів у понеділок 2%, гонконгський Hang Seng - 1%.
Прогнозований прибуток компаній індексу MSCI Asia Pacific скоротився на 66% у порівнянні з минулим роком.
"Ринки заспокоїлися і почали звертати увагу на дії влади в усьому світі, спрямовані на пожвавлення світової економіки і відновлення фінансової системи", - говорить аналітик Mitsubishi UFJ Asset Management Co. у Токіо Кійоті Ісігане.
Міністри фінансів і глави центробанків G20 за підсумками зустрічі, яка завершилася в суботу, висловили готовність почати "будь-які заходи" для відновлення зростання світової економіки. Серед цих кроків - заходи монетарної політики, фінансові стимули, реформи в сфері регулювання фінансових ринків.
Ключовим пріоритетом провідні країни світу назвали відновлення нормального кредитування, для чого потрібна рекапіталізація банків, підтримка їх ліквідності та очищення від "токсичних" активів.
Котирування цінних паперів найбільшого японського банку Mitsubishi UFJ Financial Group Ltd. підскочили на 5,7%. Другий за величиною банк країни Mizuho Financial Group Inc. додав 5% вартості акцій.
Банк Японії обговорює можливість вливання ліквідності в банки за рахунок придбання в них субординированного боргу, повідомила в понеділок японська Nikkei.
Курс цінних паперів найбільшого банку Європи за величиною капіталізації HSBC Holding Plc, що також здійснює операції в США і АТР, піднявся на 1,2% після того, як у ЗМІ з'явилося повідомлення про те, що компанії не буде потрібна допомога британського уряду.
Ціна акцій японського автовиробника Mazda Motor Corp. підскочила на 9,8% на очікуваннях відновлення обсягів виробництва.
Вартість паперів австралійської Woodside Petroleum упала на 3,2% на тлі рішення Організації країн-експортерів нафти зберегти квоти на видобуток без змін.
Котирування акцій провідного японського нафтодобувника Inpex Corp. опустилися на 4,4%.
Квітневі нафтові ф'ючерси подешевшали на 5,2% - до $43,85 за барель на торгах у понеділок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас