Аналітики: Найближчим часом можливе послаблення долара на світових ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Найближчим часом можливе послаблення долара на світових ринках

Валюта
4657
У короткостроковому періоді можливе ослаблення американського долара. Про це говориться у звіті аналітиків Erste Group.
На думку експертів, на ослаблення американської валюти вплине низка деяких макроекономічних факторів, зокрема, істотне збільшення державного боргу США, який приведе до підвищення інфляції. "У зв'язку із цим купівельна спроможність американського долара, а також його вартість відносно євро трохи знизяться. На даний момент долар усе ще втримує сильні позиції завдяки нестабільній ситуації на фінансових ринках", - говориться у звіті.
Аналітики також прогнозують збереження високого курсу швейцарського франка завдяки своїй репутації надійної валюти. У той же час вони вважають, що втручання Швейцарського національного банку може трохи послабити швейцарську валюту, що, у свою чергу, позитивно позначиться на швейцарській економіці, яка орієнтована на експорт.
Японська ієна в короткостроковій перспективі також залишиться стабільною. Однак, у випадку появи чергових проблем на фінансових ринках, існує ризик нового зміцнення японської валюти, навіть незважаючи на те, що її привабливість трохи знизилася.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас