Проблемні банки: хроніка подій (6 березня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки: хроніка подій (6 березня)

20910
Газета "Дело" продовжує стежити за ситуацією в банках, які зазнають фінансових труднощів.
Родовід Банк
Якщо минулого тижня в каси банку вишиковувалися черги вкладників, що бажають забрати свої гроші, то в п'ятницю приміщення київського регіонального департаменту Родовід Банку (знаходиться в бізнес-центрі "Вітрило") було переповнено позичальниками, що бажають оплатити кредит.
"Це каса, де можна заплатити кредит за пільговим курсом?" - запитує захеканий парубок. Черга у дві каси в складі близько двох десятків людей позитивно киває головами. "Мені подзвонили з банку і сказали, що можна заплатити по валютному кредиту за курсом 7,82 гривні", - розповідає Михайло, який у свій час придбав у кредит автомобіль.
У каси, які видають кошти, черга набагато менша. Банк виплачує відсоток по вкладах, зарплати і пенсії з добовим лімітом 100 гривень. Таку суму можна одержати або в касі, або в банкоматі. Карткою, на яку нараховуються відсотки, можна розплатитися в торговельній мережі на суму 1 тисяча гривень, зарплатна картка Visa Classic або Visa Electron дозволяє розрахуватися за товари і послуги на суму 2 тисячі гривень.
"Київ"
У головному офісі банку "Київ" (на вул. Б.Хмельницького) напрочуд малолюдно. До віконець кас черги немає. Причина проста - гроші закінчилися. "Пару хвилин тому ми віддали останні 186 гривень пенсіонерові, грошей у касі більше немає і сьогодні (6 березня) не завезуть", - повідомила менеджер банку групі пенсіонерів і вкладників. З ранку в п'ятницю в касах банку в головному офісі було 40 тисяч гривень, однак уже до полудня вони були роздані пенсіонерам.
За словами менеджера, відсоток по вкладах вони видають, щоправда, в окремі дні тижня. "Сьогодні (6 березня) давати не будемо, а в четвер нам дали 40 тисяч гривень на виплату відсотків. Про те, закуповує банк гривню на виплату відсотків чи ні, нам повідомляють вранці", - говорить співробітник банку.
Укрпромбанк
У відділенні банку за адресою Хрещатик, 17, повідомили: якщо термін дії вкладу минув і депозитною програмою передбачена виплата відсотків наприкінці терміну, то відсотки можна забрати хоч зараз, причому всі відразу.
"Якщо сума більша 10 тисяч гривень - видамо частинами", - говорить менеджер банку. Відсотки, які нараховуються щомісяця, можна забрати тільки по тисячі гривень на день із банкомата або каси. Відсотки по депозитах в іноземній валюті одержати складніше - долари і євро завозять не часто.
Вклади, термін яких минув, пропонують продовжити. Максимальні ставки по нових депозитах - 22% річних у гривні, 14% у доларах і 12,5% у євро.
"Надра"
У банку пропонують обміняти свій вклад на квартиру, автомобіль, будинок або землю. З 90 заставних квартир, виставлених на продаж, тільки 11 знаходиться в Київській області, 4 - у Києві. Вартість двокімнатних квартир у Києві коливається від 146 до 193 тисяч доларів, ціна 3-кімнатних починається з 200 тисяч, однокімнатних квартир у продажу немає.
"Обміняти свій вклад на заставне майно можна тільки в тому випадку, якщо збігається валюта вкладу і валюта продажу майна", - повідомили в колл-центрі банку. Якщо вартість обраного майна вища від суми депозиту, клієнтові доведеться доплатити, поторгуватися з банком не вийде.
Промінвестбанк
У відділенні банку на вулиці Прорізній, 8, клієнтів не було. Співробітники установи запевнили кореспондента, що банк повністю платоспроможний - він видає всі відсоток по вкладах і виплачує депозити, термін яких закінчився. "Навіть депозити в доларах видаємо", - говорить касир. Якщо сума велика, то касир попросив попередити відділення за день-два, щоб вони могли завезти необхідну суму.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас