Азіатський банк розвитку: Глобальні активи подешевшали на 50 трильйонів дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатський банк розвитку: Глобальні активи подешевшали на 50 трильйонів дол.

Валюта
543
Падіння вартості фінансових активів в усьому світі, можливо, перевищило $50 трильйонів, що еквівалентно глобальному ВВП, попередить у понеділок Азіатський банк розвитку, повідомляє Financial Times.
Азія постраждала непропорційно, стверджує Банк у доповіді, яка буде опублікована 9 березня. У ній також говориться, що прийняті в азіатських державах програми стимулювання економік, відстають від антикризових програм провідних промислово розвинених держав.
За оцінками АБР, торік втрати капіталу в Азії, без урахування Японії, склали $9,625 трильйона, або 109% регіонального ВВП, у порівнянні із середнім глобальним показником 80-85% ВВП. Втрати Латинської Америки в 2008 році АБР оцінює в $2,119 трильйона, або 57% ВВП.
"Незважаючи на те, що Азія і Латинська Америка диверсифікують свої інвестиції та торговельних партнерів, вплив економічного спаду на експорт, фінанси та інвестиції виявився катастрофічним", - говориться в доповіді.
У своїх оцінках АБР ураховував падіння цін на акції і знецінювання облігацій, забезпечених іпотеками та іншими активами. Приблизно одна п'ята збитків у доларовому вирахуванні пов'язана зі зміцненням долара відносно багатьох валют.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас