Агентство "Кредит-Рейтинг" почало визначати рейтинги надійності банківських вкладів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Агентство "Кредит-Рейтинг" почало визначати рейтинги надійності банківських вкладів

3418
Агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про визначення рейтингів надійності банківських вкладів 73 українським банкам, які наразі є клієнтами агентства й підтримують свої кредитні рейтинги. На відміну від загального кредитного рейтингу банку, який відображує його довгострокову фінансову стійкість, рейтинг надійності депозиту характеризує здатність банку вчасно й у повному обсязі здійснювати виплати за депозитами протягом найближчих 12 місяців.
Рейтинг надійності вкладу визначається банку за спеціально розробленою агентством рейтинговою шкалою й характеризує рівень відносної надійності депозиту в цьому банку порівняно з вкладами в інші українські банки.
З 73 банків найвищу оцінку "5" (найвища надійність депозиту) одержали 7 банків, оцінку "4" (висока надійність) мають 6 банків. Найбільша кількість банківських установ (49 банків) за ступенем надійності депозитів було оцінено на "3" (середня надійність), 7 банків одержали оцінку "2" (невисока надійність) і 4 банків  оцінку "1" (низька надійність).
Агентство публікує список банків, що одержали найвищу оцінку "5": "Банк Кіпру", "Морський транспортний банк", "Піреус Банк", "Сведбанк", "СЕБ Банк", "Універсал Банк", "Ерсте Банк". Інші рейтинги надійності депозитів будуть опубліковані в міру одержання від банків дозволу на їхню публікацію.
Надалі агентство буде підтримувати всі опубліковані рейтинги в актуальному стані, використовуючи інформацію, одержувану від банків у межах договірних відносин з ними. Інформація про поточні рівні рейтингів банківських вкладів буде доступною на сайті агентства. Під час визначення й подальшого моніторингу рейтингів депозитів агентство аналізує поточну ліквідність банку, структуру й концентрацію ресурсної бази, концентрацію та якість активів, збалансованість активів і пасивів за строками до погашення, чутливість банку до несприятливих комерційних, фінансових і економічних умов, наявність доступу до зовнішніх джерел фінансування й ступінь залежності від них.
Новий вид рейтингів розроблений агентством з метою захисту вкладників банків шляхом підвищення їх інформованості щодо надійності банківських установ.
Генеральний директор агентства "Кредит-Рейтинг" Станіслав Дубко вважає, що "рейтинги надійності депозитів допоможуть як потенційним вкладникам під час відбору найнадійніших банків, так і тим вкладникам, у яких закінчується термін дії депозитних договорів, для ухвалення рішення щодо доцільності їхньої пролонгації". У рейтинговому агентстві також вважають, що використання рейтингів надійності депозитів допоможе запобігти відтоку коштів з надійних фінансових установ, подолати паніку населення й підвищити загальний рівень довіри до банківської системи України в цілому.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас