Прокуратура: АКБ "Київ" направив 3,6 млн грн сплачених за ЖКП коштів на погашення кредиторських зобов'язань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура: АКБ "Київ" направив 3,6 млн грн сплачених за ЖКП коштів на погашення кредиторських зобов'язань

1421
АКБ "Київ" з 13 січня по 9 лютого 2009 р. не перерахував сплачені громадянами за житлово-комунальні послуги кошти в сумі 3,6 млн грн. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури за наслідками перевірки законності діяльності банку при перерахуванні платежів киян за комунальні послуги.
Як з'ясувалося, замість того, щоб перерахувати вказану суму на рахунок комунального підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр", банк спрямовував їх на погашення власних кредиторських зобов"язань, внаслідок чого кошти не надійшли до постачальників (ЖЕО, АЕК "Київенерго", ВАТ "Водоканал", ВАТ "Київгаз" та іншим). Таким чином, банк створив ситуацію, що могла б призвести до відключення від постачання комунальних послуг жителів столиці, які за них платять своєчасно і в передбачуваному обсязі.
Прокуратурою міста Києва 27 лютого ц.р. внесено припис тимчасовому адміністратору АКБ "Київ" з метою захисту законослухняних громадян від наслідків протиправної діяльності банку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас