АМКУ: Ціни на бензини в Україні є завищеними на 0,4-1 грн/літр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ: Ціни на бензини в Україні є завищеними на 0,4-1 грн/літр

Енергетика
1346
Ціни на бензини в Україні є завищеними на 0,4-1 грн/літр. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в.о. голови Антимонопольного комітету України Олександр Мельниченко. О.Мельниченко відзначив, що такі дані дослідження регіональних ринків паливно-мастильних матеріалів (ПММ), яке провело відомство за дорученням прем'єр-міністра.
"Свої висновки ми передали міжвідомчій робочій групі, яка продовжує функціонувати під егідою Мінпаливенерго, яке бере участь у формуванні цін. Сьогодні вони (ціни) однозначно повинні знижуватися, оскільки є завищеними", - сказав О.Мельниченко. Він також нагадав, що в даний час комітет також проводить розслідування відносно провідних виробників ПММ: ЗАТ "Лукойл-Україна (Одеський НПЗ) ", ЗАТ "ЛІНИК" (Лисичанський НПЗ), ЗАТ "Укрататнафта" (Кременчуцький НПЗ).
Коментуючи підвищення з сьогоднішнього дня вартості проїзду в пасажирському автотранспорті в Луганську і Маріуполі, О.Мельниченко відзначив, що в Луганську вартість проїзду була підвищена з 1,5 до 1,75 грн/поїздка. За його словами, автоперевізники пропонували підвищити ціну до 2,5 грн. "Проте саме завдяки втручанню територіального відділення АМКУ, підвищення було мінімальним", - сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас