Тимошенко заявляє про штучний характер падіння курсу гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко заявляє про штучний характер падіння курсу гривні

Валюта
4400
Курс гривні відносно долара США "руйнується штучним чином" певними політичними силами з метою введення надзвичайного стану в країні, знову заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, відкриваючи засідання уряду в середу.
Прем'єр підкреслила, що Кабінет міністрів не може впливати на банківську систему, однак додала, що "курс гривні відносно долара свідомо, на основі саботажу сьогодні руйнується".
При цьому Тимошенко висловила переконання, що в Україні немає підстав для такого низького курсу гривні. "Якщо гривню сьогодні свідомо, виходячи з політичних підстав, руйнують, то ці люди повинні усвідомити, що всі товари, якими користуються люди… усе, що заходить імпортом в Україну, усе це стає вдвічі дорожчим. Тому що коли такий курс установлений Національним банком, то, безумовно, інфляція накриє Україну", - заявила глава уряду.
Вона знову відзначила, що проведена Нацбанком політика в сфері курсоутворення є прагненням певних політичних сил дестабілізувати ситуацію в Україні і тим самим унеможливити проведення "будь-яких виборів і, крім того, привести до введення надзвичайного стану у країні".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас