Індекси в Європі впали у середу на 0,4-0,5% на поганій звітності компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Європі впали у середу на 0,4-0,5% на поганій звітності компаній

Фондовий ринок
98
Європейські фондові індекси падали у середу третій день поспіль через корпоративну звітність, що розчарувала інвесторів, у тому числі Safran і Puma, а також на тлі скорочення промислового виробництва і нової забудови в США, які ринок сприйняв як сигнали поглиблення світової рецесії, повідомило агентство Bloomberg.
Значення індексу Dow Jones Stoxx 600 опустилося за підсумками торгів на 0,3%, у результаті чого падіння цього року досягло 7,6%.
"Якийсь час ми будемо бачити сильну волатильність. Передбачуваності в економіці немає. Упевненість не повернулася", - заявив фондовий управляючий OFI Asset Management П’єр-Алексіс Дюмон.
"Ми повинні залишатися обережними на цьому волатильному ринку", - відзначив представник KBL Richelieu Gestion Жюльєн Кистребер.
За розрахунками Bloomberg, прибуток 710 компаній, що відзвітувалися за минулий квартал після 12 січня, упала в середньому на 75%. У Східній Європі прибутки знизилися в середньому на 55%.
Котирування акцій Puma у середу опустилися на 4,4%. Виробник спортивних товарів відмовився від мети досягти виторгу в 4 млрд євро в 2010 році, заявив головний виконавчий директор компанії Йохен Цайтц. У четвертому кварталі Puma скоротив прибуток на 79%, що виявилося гірше очікувань експертів.
Курс цінних паперів Safran обвалився на 11% на слабкій фінансовій звітності і заяві про зниження операційного прибутку, що очікується, і маржі в 2009 році.
Ціна паперів Millennium & Copthorne обрушилася на 17%. Оператор більш 120 готелів по усьому світу заявив про скорочення попиту у всіх регіонах.
Акції BHP Billiton подешевшали на 2,2% слідом за зниженням вартості свинцю, нікелю та олова.
Вартість паперів OTP Bank звалилася на 12%. Аналітики UBS рекомендували продавати акції найбільшого банку Угорщини, посилаючись на те, що великий обсяг "безнадійних" кредитів може негативно позначитися на прибутку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас