Керівництво ЛАЗа пропонує Львову створити програму закупівлі 50 тролейбусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівництво ЛАЗа пропонує Львову створити програму закупівлі 50 тролейбусів

293
Керівництво Львівського автозаводу, що входить у холдинг "ЛАЗ", пропонує депутатам Львівської міськради в рамках реальної підтримки підприємства в ситуації, що склалася в країні і галузі, розглянути питання про створення регіональної програми, основою якої стало б укладання договору між ЛАЗом і містом на постачання 50 тролейбусів.
Така пропозиція міститься в зверненні ЛАЗа до депутатів міськради, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна".
"Це допомогло б оновити тролейбусний парк, вирішити проблему пасажирських перевезень у місті, забезпечити транспортом під час проведення Євро-2012, частково – проблеми підприємства і його працівників", - говориться в зверненні.
Із цією метою ЛАЗ пропонує створити спільну робочу групу із членів міськради, представників депутатського корпуса, працівників "Львівелектротрансу" і заводу із залученням банків і фінансових установ.
На думку керівництва заводу, доцільним є також розвиток тролейбусної мережі у Львові і продовження лінії на Сихові.
В зверненні також відзначається, що з 29 січня завод, що відновив роботу з 2 лютого в локальному режимі, почав щоденне погашення заборгованості із заробітної плати в розмірі близько 32 грн керівникам і ІТП і близько 48 грн – основним працівникам (з урахуванням податків). Крім того, проводяться заходи щодо стабілізації ситуації і забезпечення всіх працівників заводу роботою в наступні три-чотири місяці.
У цей час холдинг ЛАЗ також переглядає умови укладених раніше контрактів з комунальними підприємствами України і розглядає нові можливості участі в тендерах в Україні і за кордоном.
Холдинг "ЛАЗ" з керуючою компанією "Сіті Транспорт Груп" створений в 2007 році в рамках реорганізації системи менеджменту компанії. У структуру холдингу входять Львівський автобусний завод, Дніпровський автобусний завод (Дніпродзержинськ), Миколаївський машинобудівний завод, торговий дім "Українські комерційні автомобілі", сервісна компанія "Бус-Сервіс", лізингова компанія "LAZ Finance".
Правління холдингу і наглядову раду "ЛАЗ" очолює бізнесмен Ігор Чуркін.
За даними Асоціації автовиробників України, в 2007 року завод випустив 107 автобусів – в 2,7 рази менше, ніж в 2007 році.
За даними підприємства, в 2007 році ЛАЗ збільшив обсяг реалізації продукції майже в 2,2 рази в порівнянні з 2006 роком – до 283,41 млн грн. При цьому в 2007 році холдинг випустив 471 автобус і тролейбус – на 67,4% більше, ніж в 2006 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас