Спецслужби Німеччини побоюються можливого замаху на Меркель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спецслужби Німеччини побоюються можливого замаху на Меркель

513
Спецслужби Німеччини побоюються можливих атак ісламських екстремістів в країні, зокрема можливого замаху на канцлера Ангелу Меркель, перед парламентськими виборами, запланованими на вересень 2009 р., передає Associated Press.
На думку голови Федерального відомства кримінальної поліції Німеччини Йорга Цирке, країна може стати мішенню терористів за аналогією з Іспанією, де в 2004 р. теракти, здійснені за декілька днів до парламентських виборів, забрали життя 190 чоловік.
Про загрозу терактів свідчать останні відеозаписи, розміщені на ісламістських сайтах в Інтернеті, заявив Й.Цирке в інтерв'ю місцевим ЗМІ. "Останні з доступних нам відеозвернень ясно говорять про те, що Німеччина і інтереси Німеччини за кордоном знаходяться під загрозою", - сказав начальник кримінального відомства.
У одному з останніх відеороликів, розміщених на сайті турецьких джихадистів, фігурують радикали, які говорять по-німецьки і згадують ім'я федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель.
Німецькі спецслужби не виключають, що екстремісти спробують зробити замах на Меркель. Нагадаємо, вона повторно претендуватиме на пост канцлера країни в ході загальнонаціональних виборів, запланованих на 27 вересня 2009 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас